29 augusti 2019
18:30

Åkarps IF

Referat: AIF Barrikaden - Åkarps IF

Jag var inte närvarande så detta får bli en något så när kort sammanfattning (med mina mått mätt) baserade på vad dagens coach och olika spelare sagt (förvånansvärt samstämmigt från 4-5 personer)

Startelva: Filip – Majed, David H, Ghafur, Eric – Ali Y, Shershah, Mohammed Ali, Stefan – Kaim, Siseko

Avbytare som jag inte riktigt vet var eller när de spelade var Motaz, Calle, Martin och Mohamed (som utespelare). Vad jag vet är att de senare två senare bara spelade lite; Martin en knapp halvtimme och Mohamed betydligt mindre än så.

Efter ett fåtal minuter när spelarna försökte hitta sina positioner tog vi ett fast grepp om matchen och var i en kvart närmast överlägsna och hade flera målchanser. Därefter blev det mera jämnt och händelsefattigt och speldominansen pendlade fram och tillbaka mellan lagen. Dock tog Åkarp ledningen några minuter före pausvilan på en retur i tomt mål.

I andra halvlek började vi åter mycket bra och fick efter bara cirka fem minuter en straff sedan Kaim blivit ”kapad”. Tyvärr sköt Siseko denna straff i ribban men kvitteringen skulle istället komma bara några minuter senare. Det var Calle som vid en tilltrasslad situation fick in bollen.

Även fortsättningsvis var andra halvlek lik den första i så måtto att efter en inledande anstormning av oss jämnade spelet ut sig. Sista halvtimmen var spelmässigt jämn och innehöll några klara chanser åt båda håll. Åkarpsspelarna var rätt gnälliga och vi drogs mot slutet med i det.

Sammanfattningsvis en match som vi var förtjänta att vinna sett till spel och chanser men inte var tillräckligt effektiva framför mål för att det skulle bli så. Vi gjorde en som helhet bra insats där vi, på ett annat sätt än ofta i B-laget tidigare, vågade hålla i bollen och rulla runt.

Statistik saknas (även om Majed hävdar att han höll räkningen på antalet skott på mål för deras del nämligen fyra).